Arta de a fi un părinte bun

Arta de a fi un părinte bun. Unii poate vor spune ca nu e artă. Orice ar fi, important e să fii un părinte bun pentru copilul tău indiferent de vârstă. A ta sau a lui.

Dacă stăm să plecăm urechea la literatura de specialitate, mai nouă sau mai veche, o să observăm că disciplina și modul în care ne educăm copii este pe primul loc. Eu nu o să scriu despre asta.

Sunt de acord cu faptul că noi suntem un model pentru copii și trebuie să ”le arătam calea”, să le oferim alternative despre…. Ok. Toți știm toate astea. Darrrr, uneori sunt câteva mici detalii care te fac să te simți extraordinar. Detalii care încalcă 200%  acele ”reguli” să le spunem. Mai exact, la ce mă refer…

Această prezentare necesită JavaScript.

Cărțile ne spun cât de important este să ai ”pregătită o rutină” pentru somnul de seară și să fie una cât mai ”plictisitoare” astfel încât copilul să moțăie inca de când ii spui rugăciunea. Dacă ai obiceiul ăsta.. dar la fel de important este să dansezi cu soția/ul și cu copilul tău dacă asta simți(chiar dacă abia ai terminat de închinat copilul). Și la fel de important e să sari în pat sau să te bați cu perne, astfel creezi amintiri care vor îngenunchea orice regula. Inima mea spuna că e mai bine să faci așa.

Este important să-i oferi o alimentație sănătoasă și echilibrată și este ideal să elimini ”gustările” dintre mese. Experții nutriționiști spun asta. Sunt de acord, darrrr zâmbetul de pe chipul copilului tău îți spune că e la fel de important ca uneori să-i oferi o inghețată sau ceva dulce seara, inainte de culcare.

La fel de esențial este și învățarea bunelor maniere încă de când copiii sunt mici. Le vor fi de folos pentru viața de adult ce îi așteaptă. Darrrr la fel de esențial este și să te joci în bucătărie când faci de mâncare sau să te strâmbi cînd stai la masă și chiar să mănânci din farfuria celuilalt.

Ni se cere ca să lăsăm copii să crească și să se maturizeze sub ochii noștri. Darrrr acum ceva zile o mamă cu copii aproape de vârsta mea 🙂 spunea că îi e dor să-și alinte băiatul și să-l pupăcească. Spunea că nu mai e la vârsta la care să o mai lase să facă asta în public. Mi-am mușcat limba și nu i-am spus nimic. Darrrr greșești enorm mămico! Iubește-l și mai ales arată oricând și în orice situație sau anturaj cât de mult îl iubești. Este cel mai frumos lucru din lume. Asta o spun eu.

Chiar dacă nu mânuiesc la perfecție arta de a fi un părinte bun!

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s