Salvez.ro cu 112. Sau ma joc?

Salvez.ro este o campanie care trebuie sa o imbratisam fiecare dintre noi. Numarul de urgenta 112 sau Sistemul National Unic pentru Apeluri de Urgenta (SNUAU) este pus la dispozitia tuturor cetatenilor de pe teritoriul Romaniei (romani si straini), care se afla in situatie de urgenta.

Buuun. Acum vreau sa fac o precizare. Situatie de urgenta nu inseamna daca cineva iti fura oala de mancare, (nu radeti ca este caz real la 112)sau chilotii de pe suportul de uscat rufele. Acest numar este rezervat persoanelor care intr-adevar au nevoie de asistenta urmatoarelor servicii: Ambulanta, Politia, Inspectoratul general pentru Situatii de Urgenta, Jandarmeria Romana, SMURD.

Din curiozitate am intrat pe site-ul 112 din Romania si am aflat ca in luna august  au fost efectuate 50.654 apeluri catre numarul unic 112 din care 4.520 catre Politie, 6.410 apeluri catre Ambulanta, 1.951 au solicitat ajutorul celor de la ISU+SMURD, iar 278 au avut nevoie de interventia celor de la Jandarmerie. Asta inseamna ca personalul 112 este foarte solicitat. Zi si noapte!

Un articol care m-a facut sa scriu aceste randuri, chiar daca nu se incadreaza in „stilul”  blogului AlexiaIgnat il gasiti AICI.

Ceva asemanator am mai citit si la prietenii nostri Fam OLOGEANU . Ei au experimentat un caz mai putin fericit cu serviciul 112 probabil din cauza celor care „se joaca”  cu acest serviciu.

Pentru a nu ajunge in locul Fam Ologeanu este indicat sa ai o discutie cu copilul tau despre „joaca la telefon”  si dupa cum stiti e mai bine sa previi decat sa tratezi…

Un inceput este si campania de AICI initiata pe FaceBook si unde va asteptam sa ne votati 🙂

Anunțuri

O părere la “Salvez.ro cu 112. Sau ma joc?

  1. Pingback: Salvez.ro cu 112 | Șmen.ro

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s