Cuvinte, cuvinte….la 17 luni!!

Da,da, da… am inceput sa vorbim o limba straina pentru cei din jurul nostru si uneori si pentru noi, sau cum imi place mie sa spun „babbling„.  Nu ar trebui sa conteze faptul ca Alexia nu spune lucrurilor pe nume, o masina nu este masina ci matia, sau o buburuza nu este buburuza ci bubula. Daca pot intelege ce spune prin sunetele ei, atunci asta e limba! Ea a comunicat o idee folosind sunetul vocii ei.

Dar, de asemenea, vocabularul ei include si cele doua etape de dezvoltare ale personalitatii : „Nu!” si „Atia”! (Alexia). Pana va invata mai multe cuvinte pentru a obtine ideile si dorintele ei , combina discursul cu gesturi pentru a arata ceea ce vrea. De multe ori ajunge in bratele unuia dintre noi si ne ghideaza spre jucaria dorita, si spune „calu”. De fapt, unii copii dezvolta un intreg limbaj al semnelor pentru a comunica cu părinţii lor…
Asa ca, pentru a o ajuta ca limba vorbita de ea sa fie una inteleasa de toti cei din jurul ei mi-am facut o lista cu carti si alte materiale ce ma pot ajuta. Lista am facut-o cu ajutorul prietenilor de la libraria online Libris. Deja au ajuns in casa noastra cateva dintre ele si am inceput sa lucram cu ele.
Prima dintre ele este un pachet de carti ce contine 5 categorii de imagini a cate 10 carti cu imagini: ferma, zoo, bucatarie, camera de baie si dormitor. Este foarte util, o ajuta pe Alexia sa isi exerseze si sa isi dezvolte limbajul cu ajutorul imaginilor. Daca ieri „hap” era caine azi „câne” e câine. În termen de câteva săptămâni, un “câne” va deveni câine, „matia” o masina si „bubula” o buburuza. Cartile au si un regulament, pentru 3 etape de dificultate care ii ajuta pe cei mici sa invete lucruri noi prin asociere.

A doua carte este de fapt un Box ce contine 6 carti si un CD multimedia educativ, cu ajutorul carora vom invata sa spunem corect si sa identificam : Primele cuvinte; Cifrele; Alfabetul; Corpul meu; Culori, forme si marimi ; Legume si fructe alaturi de CD-ul multimedia care ne va ajuta cu imagini, poezii, ghicitori si informatii suplimentare despre notiunile invatate din cartile colectiei.

Asadar, spor mie la predat! Speram sa primim laudele de la tati!

Reclame

6 păreri la “Cuvinte, cuvinte….la 17 luni!!

  1. Pingback: Cuvinte, cuvinte….la 17 luni!! « Alexia Ignat | Șmen.ro

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s