Raport ONGFest 2011 Bacau!

Dupa cum stiti in week-end am ales sa fiu voluntar pentru cei de la SOS Infertilitatea. Infertilitatea este, in foarte multe cazuri, o boala vindecabila. Tratamentul este insa lung, greu si costisitor. O procedura de tip fertilizare in vitro reprezinta o experienta dificila pentru un cuplu, in plan fizic si mai ales psihic, care se accentueaza dramatic atunci cand la aceste dificultati se adauga un obstacol insurmontabil de ordin financiar. Posibilitatea de a avea un copil nu trebuie insa sa reprezinte un lux, nu trebuie sa fie conditionata de restrictii financiare – de aceea daca cunosti sau esti cazul cuplurilor care se confrunta ori s-au confruntat cu probleme de fertilitate  cei de SOSI au initiat aceasta pagina web, pentru a trage un semnal de alarma asupra acestei probleme. Iti da posibilitatea de a va spune povestea. Scopul acestor marturii este INFORMAREA

Această prezentare necesită JavaScript.

Concluzii: in primul rand oamenii nu sunt obisnuiti sa vina la astfel de manifestari (nu ma refer la a face voluntariat, insa nici macar cu privitul nu prea vin). Public tinta nu prea a fost, mai mult mamici tinere cu copilasii la plimbare. Dar, asta nu ne-a impiedicat in a le da si lor pliante, in ideea in care au prieteni, cunostinte carora aceste informatii le-ar fi de ajutor. Foarte receptiva la aceste informatii a fost o doamna trecuta de varsta reproductiva care ne-a spus cu tristete ca stie foarte bine problema, ca are multi prieteni care doresc sa adopte dar cadrul legal este prea greoi  .

Am facut schimb de informatii si pliante cu voluntarii celorlalte ONG-uri participante. Importanta a fost comunicarea directa atat intre noi voluntarele SOSI cat si cu ceilalti voluntari.

 Ne-au ramas pliante, drept pentru care  am cerut permisiunea SOSI de a le distribui la cabinetele medicilor ginecologi din Bacau.


Reclame

O părere la “Raport ONGFest 2011 Bacau!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s