Ce faci in timpul liber?!

Oricat de rapid se misca totul in jurul nostru in aceste vremuri mercantile, si oricat de solicita(n)ti suntem pe toate planurile (job, familie, prieteni),  se intampla totusi, uneori, sa avem momente de respiro. Ce facem in aceste momente? Cum ne “consumam” timpul liber? Multi vor spune: ma vad cu prietenii, citesc o carte & stuff. Dar voluntariat!? Voluntariat suntem dispusi sa facem? Am putea sustine orice cauza: copii, varstnici, oameni neglijati de societate,  grupuri de pacienti, etc.

In aceasta perioada au loc in diverse locatii din tara manifestari ale ONG-urilor din Romania, manifestari  organizate sub denumirea ONGFest 2011 . Acestui demers s-au alaturat si persoane publice (vezi spotul de prezentare aici).  

Deci, suntem dispusi sa “oferim” unor cauze sociale din pretiosul nostru timp? Asa cum suna indemnul unei asociatii care lupta pentru sprijinul social si legislativ al persoanele cu dizabilitati locomotorii, “Nu e vina lor ca sunt asa, la fel cum nu e meritul nostru ca suntem sanatosi! Dizabilitatea nu scuteste pe nimeni: azi suntem sanatosi… maine nu se stie! Poate luptam chiar pentru viitorul nostru!”.

In week-end-ul 17-18 septembrie, la Bacau se va desfasura ONGFest 2011 in Parcul Catedralei. Programul acestui eveniment il gasiti aici. Putem macar sa aratam ca ne pasa prin participarea noastra la evenimentele pregatite de membrii Fundatiilor locale.  

P.S. stiati ca anul 2011 a fost declarat anul voluntariatului in Europa? 

Reclame

4 păreri la “Ce faci in timpul liber?!

  1. De dragul efortului depus de membrii ONG-urilor participante, putem aloca macar 1 ora din week-end-ul nostru pentru a-i „vizita” la ONGFest. Si, poate intr-un final ne mai alegem si cu unele informatii utile

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s