Hainute de somn pentru copii

Hainutele de nani pentru copii sunt importante mai ales pentru copiii care au obiceiul sa doarma dezveliti. Sunt importante pentru ca trebuie sa mentina temperatura corpului ideala pentru ca somnicul lor sa nu fie agitat. Si pe noi sa ne faca sa dormim linistiti, fara sa ne gandim daca au confortul termic de care au nevoie si mai ales sa nu mai fim nevoiti sa ne trezim noaptea sa vedem daca sunt inveliti sau nu.
In timpul somnului, copilul este probabil cel mai vulnerabil, asta daca dormim si noi in acelasi timp cu el. Zilele trecute am citit un articol despre posibilitatea aparitiei mortii subite. Nu vreau sa intru prea mult in detalii, pentru ca sincer pe mine m-a infricosat articolul 🙂 Vreau doar sa mentionez ca sufocarea poate aparea in urma invelitului cu paturi groase sau chiar in urma infasarii prea stranse a bebelusului. Riscul acestui sindrom SMSI cum este denumit nu apare doar din aceasta cauza, dar am vazut ca este una din cauze.
In primul rand trebuie asigurata o caldura a copilului atunci cand alegem hainele pentru somn, si la fel de importanta este temperatura camerei in care doarme copilul. Alexia nu a suportat paturica inca de mica. Si a pastrat obiceiul pana acum. Personal sunt bucuros ca doarme fara paturica, este un gand in minus pentru noi, evitand gandurile ca s-ar putea sufoca cu ea.
Pentru serile mai reci din anotimpurile in care nu pornim centrala, noi am ales un sac de dormit, cu care Alexia se impaca destul de bine. Asta dupa ce s-a luptat si cu el putin.
In restul serilor cand temperatura camerei este optima pentru a dormi neinvelita ii alegem haine ”speciale” pentru dormit. Speciale prin faptul ca sunt facute pentru somn. Am vazut pe eticheta ca materialul este tratat astfel incat sa lase pielea sa respire, si spre surprinderea mea am observat ca sunt tratate cu produse de ignifugare. Dupa o cautare mai amanuntita am aflat ca stopeaza arderea materialului respectiv inca din momentul in care nu mai este aplicata flacara pe material, ceea ce in unele cazuri poate salva chiar viata copilului, sau macar reduce riscul de arsuri grave.
Pe langa faptul ca hainele trebuie sa fie calduroase, sau racoroase dupa caz, trebuie sa fie alese si dupa masura copilului. Nici prea largi, dar nici prea stramte. Nu este indicat sa fie prea lungi pentru a se evita riscul sa ajunga peste fata copilului, iar daca sunt prea stramte copilul nu va avea un somn linistit.
Alt lucru care trebuie sa il avem in vedere este eticheta. Sau etichetele, in functie de fiecare produs. Si pe noi ne ”mananca” unele etichete mai ales in zona gatului. Iti imaginezi ce chin ar fi pentru copilul tau, mai ales daca are o varsta la care inca nu poate vorbi.
In speranta ca nu am omis prea multe lucruri importante, va astept si pe voi cu alte sugestii sau chiar sa ne impartasiti alte modalitati de a mentine temperatura copilului in timpul somnului.

5 păreri la “Hainute de somn pentru copii

  1. are si Bia un saculet de dormit asa…da nu prea e incantata sa doarma in el…ea vrea dezvelita si cat mai mult spatiu:-)))

  2. Asa este! Sacii de dormit sunt o varianta mult mai buna fata de paturi pentru bebelusi.
    Cel mai smecherit sac de dormit din Romania, fara falsa modestie, voi spune ca este la noi in magazin 🙂
    http://www.ecomami.ro/produse-bio/Sac-de-dormit-din-bumbac-organic.html
    bumbac organic
    poate fi folosit 4 anotimpuri (captusala din frotir organic poate fi scoasa vara)
    are un imprimeu absolut superb (in realitate este si mai frumos decat in poze)
    are fanta pentru centura de siguranta de la scoica sau pt cea de la carucior
    manecile sunt detasabile cu fermoar
    sacul este suficient de larg in partea de jos pt a lasa loc de dat din picioruse 🙂

Lasă un comentariu