Prima Ieșire din casă a nou născutului? Când este adecvată prima ieșire pentru un nou-născut?

Citeam zilele trecute despre Pink, că a născut o fetiță pe nume Sage Willow! (o combinație între un om înțelept și o salcie plângătoare :O) Dar motivul pentru care Pink ține ocupată prima pagină a ziarelor este altul.
La cinci zile după ce copilul ei s-a  născut, Pink și soțul ei, Carey Hart au plecat într-o excursie la mare cu bebelușul lor, şi mulţi au reacţionat cu indignare la faptul că  un copil atât de mic a fost scos  la plajă, având doar cinci zile. Copilul a fost plimbat într-un cărucior dus de către tatăl lui, iar oamenii  deja iși puneau întrebări despre abilitățile lor parentale.
E un motiv destul de bun încât să ne facă să ne întrebăm când este OK să scoatem pentru prima dată din casă un copil nou născut ? Va dăuna copilului sau îi va face vreun rău dacă îl scoatem în parc, în casa unui prieten  sau într-o plimbare pe plajă?

Adevărul este că multe mame încep să se simtă din ce în ce mai protejate în casă, și  acest obicei se instalează la câteva zile după ce ajung acasă de la maternitate. Apoi vine și mama / soacra care îți zice că nu e bine să îl scoți afară înainte de botez că se deoache, că răcește,  îl trage curentul, etc. Îmi aduc aminte de mine că eram la rândul meu din aceeași categorie, o fricoasă, să nu care cumva să pățească Alexia ceva. Cu siguranță acum aș face altfel 😛 și anume aș face cât mai multe plimbări cu ea și aș petrece mai mult timp afară.

Atâta timp cât mama  simte că este OK, nu există niciun motiv de ce ea nu ar trebui să  iasă cu copilul abia născut la aer curat. Este bun atât pentru copil  cât și pentru  mamă.  A merge cu mașina este o idee bună, pentru că  va legana copilul  și cu siguranță va dormi și mai bine.

Există câteva lucruri la care trebuie să fii totuși atentă:

Deşi este OK să iasă la aer, plimbările trebuie făcute încet și blând pe lângă casă sau în curte, sau chiar cu  mașina. În cazul în care mama   exagerează cu plimbările și face un efort prea mare ar putea fi dăunător procesului de recuperare a ei sau ar putea aparea sângerari post natale.
De asemenea, reţineţi că un copil nou născut are imunitate imatură şi poate fi sensibil  la infecții și germeni care pot fi prezenți în majoritatea locurilor publice. Deci, dacă doriţi să ieșiti la plimbare cu copilul nou născut, alegeți un loc cu grijă.

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s