De ce o iubesc pe mama!

Întotdeauna m-a impresionat prin căldura, calmul şi efectul de liniștire pe care îl are asupra mea. La mulți ani cu odihnă, revedere cât mai repede, cadouri multe, și prietene care să te facă să te simţi ca acasă! Şi pentru că tot timpul este iute, ageră, pusă pe cate ceva de făcut cred că povestioara de mai jos o prezintă foarte bine pe MAMA mea!

Mama şi tata se uitau la televizor când mama a spus,” Sunt obosită şi e târziu. Cred că mă voi duce în pat.”O ia spre bucătărie ca să facă sandvişurile pentru a doua zi. Spală castroanele de popcorn, scoate carnea afară din congelator pentru cina din seara urmatoare, verifică cerealele, umple borcanul cu zahăr,pune linguriţele şi castroanele pe masă şi pregăteşte filtrul de cafea pentru a doua zi dimineaţă. Apoi pune nişte rufe la uscat, mai bagă nişte haine in maşina de spălat,calcă o cămaşă şi coase un nasture care cădea la o camaşa. Strânge piesele jocului rămas pe masa din sufragerie, pune telefonul la loc, aşează agenda de telefon la loc in raft. Udă câteva plante, goleşte un coş de gunoi şi pune un prosop la uscat pe bara. Se intinde, căscă şi o ia spre dormitor. Se opreşte la birou şi scrie o notiţă pentru profesoară, numară nişte bani pentru excursia de mâine şi ridică o carte de şcoala căzută sub scaun.S crie o felicitare pentru ziua de naştere a unui prieten, o bagă înplic, scrie adresa, o timbreaza şi scrie o notiţă pentru cumpărături. Le pune pe amandouă lângă geanta ei. Mama îşi curaţă faţa cu demachiantul ei 3 in 1, îşi dă cu crema denoapte antirid, se spală pe dinţi şi îşi curaţă unghiile. Tata ii striga,” Credeam că te duci în pat.” „Sunt pe drum,” raspunde ea. Adaugă apa în vasul căinelui, dă pisica afară şi se asigura că uşile sunt închise cu cheia şi că lumina e deschisă pe terasă. Se uită în camera copiilor, le stinge lămpile de pe noptiere şi televizorul, ridică o o cămaşă, aruncă nişte şosete murdare în coşul de rufe şi vorbeşte un pic cu unul dintre copii care încă îşi termina lecţiile. În camera ei îşi potriveşte alarma la ceas, îşi aşează hainele pentru a doua zi şi îndreaptă raftul de la pantofi.Mai adaugă 3 lucruri pe lista ei de 6 lucruri foarte importante pentru a doua zi. Îşi spune rugaciunea si vizualizeaza implinirea dorinţelor ei: Minunat! În acelaşi timp tata închide televizorul şi anunţă nimănui în particular,” Mă duc în pat.” Şi o şi face … fără nici un alt gând.

Vi se pare ceva iesit din comun? Vă mai mirati de ce femeile traiesc mai mult? PENTRU CĂ SUNT FĂCUTE PENTRU CURSĂ LUNGĂ…..

La mulţi ani mama!

Anunțuri

O părere la “De ce o iubesc pe mama!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s