Antibioticele și copii

Antibioticele și copii nu prea merg mână în mână. De obicei. Părerea mea este că ar trebui evitate pe cât posibil. Dar cum suntem ”oameni foarte interesați de sănătatea noastră” antibioticele nu lipsesc din casele noastre. Sper că nu am omis ghilimelele! Chiar dacă avem nevoie sau nu! Și aici iar apelez la o vorbă de-a mamei… Să fie acolo mamă !

Medicametele de acest tip sunf folositoare în tratarea unor afecţiuni precum pneumonia, infecţiile bacterine sau infecţiile urechii.

Antibioticele nu tratează răceala! Foarte mulţi părinţi consideră că administrarea antibioticelor este cea mai eficientă soluţie pentru tratarea infecţiilor respiratorii. Specialiştii ne avertizează, însă, că aceasta este o părere greşită! Antibioticele au rolul de a distruge bacteriile din organism şi nu viruşii care determină apariţia infecţiilor la sugari. Din acest motiv, folosirea antibioticelor în cazul sugarilor care prezintă nişte semne minore de răceală, este o modalitate de tratament greşită. Dar aici intervine ”tăria părintelui” de a nu suporta suferința copilului. Și totuși e mai bine să fie răcit sau să fie îndopat cu antibiotice?

La fel de eronată este şi administrarea preventivă a antibioticelor la sugari. Pot să apară, în aceste cazuri, efecte adverse precum diaree sau reacţii alergice. Administrarea de antibiotice slăbeşte sistemul imunitar al bebeluşului.

Dar când este recomandată administrarea antibioticelor la sugari? Antibioticele pot fi administrate atunci când există o recomandare medicală precisă în acest sens. Medicul pediatru este cel care poate indica folosirea antibioticelor în cazul sugarilor.

Evită, aşadar, administrarea acestor tipuri de medicamente fară a vă fi prescrise de către medic!

Vei avea, astfel, toate şansele de a avea un copil sănătos!

Anunțuri

3 păreri la “Antibioticele și copii

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s