Masajul la bebeluși

Masajul la bebeluși este folosit frecvent deoarece este foarte bun pentru sănătatea și imunitatea copilului și este si un ajutor pentru a avea un somn liniștit, dar mai ales este o metodă excelentă de a întări legătura dintre tine și copilul tău.

Totuși, trebuie să fii conștient că este o mare diferență între masajul care îl facem (după caz) partenerului de viață și masajul pe care îl facem unui bebeluș. Și diferența constă în principal din intensitatea cu care îl facem. Masajul pentru bebeluși trebuie făcut cu mare atenție, într-un mod delicat dar în același timp să fie și folositor.

După cum te-am obișnuit o să îți spun din propria experiență câteva ponturi, și anume:

Înainte să începi să faci masaj, trebuie să te asiguri că ai mâinile calde, să nu îi creezi disconfort la atingerea pielii. Pe lângă asta, să nu uiți să îți scoți inelele, brățările sau alte bijuterii care pot să rănească pielea copilului. Și bineînțeles să ai mâinile curate și unghiile cât mai mici tăiate!

Folosește mișcări delicate dar ferme, folosind palmele și degetele, dar fără a face exces de presiune !

Mai trebuie să știi că în cazul în care bebelușul tău a făcut recent un vaccin sau are o iritație sau chiar o rană ( și aici mă refer chiar la buric, după ce i-a fost tăiat cordonul ombilical ) este bine să eviți zonele respective și să nu i le masezi.

Îți recomand să folosești uleiuri naturale, fără miros. Se găsesc în comerț și sunt speciale pentru masajul bebelușului. Uleiurile aromatice și de masaj nu le recomand pentru că nu sunt indicate nici de medicii de profil.

Chiar dacă folosești ulei special pentru copii, e bine să eviți să-i dai cu ulei pe degetele de la mâini și pe palme. Spun asta pentru că mâinile stau mai mult în gură și e bine să eviți eventualele neplăceri.

Pentru burtică și piept, trebuie să folosești mișcări circulare, iar pentru picioare mișcări drepte de sus în jos, puțin mai ferme față de cele care le folosești pe piept și burtică.

O altă recomandare e să nu-i faci masaj imediat după ce a mâncat sau dacă este bolnăvior.

După ce termini masajul e bine să îl învelești sau să fie o temperatură acceptabilă în camera în care stai, astefl încât să nu îi fie frig.

Sunt sigur că după ce ii faci copilului ” măsăgel ” vrei să te răsfeți și tu cu unul. Acum e momentul să-ți chemi jumătatea. 😉

Reclame

O părere la “Masajul la bebeluși

  1. Pingback: Cutiuta muzicala reloaded « Alexia Ignat

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s