Are nevoie copilașul tău de pernă?

Are nevoie copilașul tău de pernă? Probabil că și tu ți-ai pus această întrebare când ai primit-o cadou la botez, sau ai dat comandă de o pernă personalizată când s-a născut copilul tău, și acum te întrebi dacă într-adevăr copilașul tău are nevoie de pernă.

De fapt copiii nu au nevoie de pernă de orice fel, mai ales de orice altă improvizație ce ține loc de pernă. Mai mult, orice improvizație poate fi periculoasă dacă copilașul este nesupravegheat, existând un real risc de sufocare a lui.

Asadar, pe cât posibil, recomand să se evite folosirea pernelor pentru copii măcar până la vârsta de 2 ani.

Cel mai indicat este să nu folosești perna pentru copilaș atâta timp cât bebelușul doarme în pătuț și să așteptați până va începe să doarmă într-un pat. Și aici mă refer la un pat care nu mai are nevoie de lateralele de protecție a unui pătuț.

Noi am auzit că unii părinți spun că e mai confortabil pentru copilașul lor să doarmă ”ridicat” pe o pernă.  Acest lucru îl fac, in special, când bebelușii sunt răciți, când tușesc sunt tentați să folosească o pernă pentru a-l ridica să stea mai bine.

Dacă sunteți tentați să faceți la fel, sau dacă ați făcut-o deja, cel mai bine e să folosiți o pernă foarte subțire și să nu folosiți o pernă obisnuită, pufoasă. Aici ar trebui să amintesc că ar fi bine să nu existe pene care să iasă din pernă pentru că penele pot cauza alergii. Perna trebuie să fie cât mai subțire cu putință, astfel încat să nu existe riscul de a ”se cufunda” în pernă și astfel să se evite accidente neplăcute.

Potrivit experților (:O) nici copiii mai mari nu au nevoie de pernă. Unii părinți le dau o pernă să iși odihnească capul pe ea, crezând că se va odihni mai bine, dar de fapt nu este cazul și majoritatea copiilor nu au nevoie de ea.

Noi recomandăm ca perna se fie folosită în momentul în care copilul o cere, și atunci să observați dacă intr-adevăr doarme mai bine cu ea, și dacă e posibil să fie o pernă cât mai subțire.

Anunțuri

3 păreri la “Are nevoie copilașul tău de pernă?

  1. Prima pernuta „achizitionata” a fost abia cand Beb’ a facut 1 an si 8 luni…..mergand impreuna la magazinul special ptr bebelusi……in cautare de noi „achizitii” bebelul meu s-a dus direct la raftul cu pernute si-a ales una din raft si nu sa mai dezlipit de ea…nici in ziua de astazi.Sunt nedespartiti….nu doarme pe pernuta ci cu pernuta in brate :))…amandoi baietei au aceeasi pasiune „penuta” :)….si eu am fost sfatuita de catre medic ca pana la 2 anisori sa nu asez pernuta sub capsorul lor,si acum au pernute insa foarte subtiri si plate.Cat au fost mititei singura pernuta pe care o foloseam ptr alaptat era aceea in forma de „U”.Felicitari ptr articol….bine de stiut ptr „proaspetele” mamici 🙂

  2. Dupa varsta de 1 an i-am pus piticului meu perna, insa nu dormea pe ea. Il gaseam de multe ori cu picioarele pe ea. Abia dupa 1 an si jumatate a incetat sa mai doarma pe langa ea si o foloseste, desi cateodata si acum, il gasesc la distanta:)

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s