Cum se alege un scaun de mașină !?

Cum se alege un scaun de mașină !? Asta a fost o întrebare care m-a măcinat cateva luni bune. Apoi m-am hotărât să mă interesez de scaunul de mașină pentru copil! Am ajuns la concluzia că e mai sigur cu ISOFIX și acum încerc să mă și conving. În primul rând, nu sunt mulțumit de oferta la scaune ISOFIX din magazinele „reale”. Aș fi vrut ca înainte să dau aproximativ 1000 lei  pe un scaun, să-l pot proba pe mașină, să văd dacă ii place Alexiei, sau măcar un demo să mi se facă. În fine… poate sunt eu prea pretențios. Numai că sunt asigurat de vânzătoare, care este o specialistă ”în domeniu” :)) că merge bine. Cum adică merge? Asta m-a facut sa cumpar scaunul de AICI.

Din ”experiența” care am acumulat-o vreau să vă împărtășesc câteva lucruri care cred eu că sunt ”o bază” de plecare când vine timpul să cumperi un scaun de mașină pentru copilul tău. În primul rând am ajuns la concluzia că e indicat să cumperi un scaun care să fie folosit și ca ”scoică” și dupa 9 luni ca scaun Grupa 1. Dacă am început să vorbesc de Grupe de scaune, vreau să le detaliez, să știm despre ce anume vorbim. Scaunele se împart în patru Etape :

Grupa 0 este pentru copiii de până la 10 kg sau de la naștere (nu zero :P) până la aprox 9 luni

Grupa 0+ este pentru copiii de până la 13 kg sau de la o zi  😛 până la aprox 12-15 luni

Grupa 1 este pentru copiii de 9-18 kg sau de la 9 luni la 4 ani

Grupa 2 este pentru copiii de 15-25 kg sau de la 4 ani la 6 ani

Grupa 3 este pentru copiii de 22-36 kg sau de la 6 ani pâna la 11 ani

Scaunele din Etapa I trebuie instalate cu spatele la direcția de mers a mașinii și bineînțeles conform indicațiilor din manualul de utilizare. Din experiența mea vă spun că achiziționarea ”scoicii” cum e cunoscută a fost cea mai proastă investiție. Spun asta pentru că sunt scaune care întrunesc măcar două grupe, astfel face investiția unei scoici să fie cam inutilă. Recomand să căutați scaune Grupa 1-2-3 ! Astfel împușcați 2 iepuri deodată și nu mai pierdeți timp după 8-9 luni să cumpărați alt scaun.

Continuarea o să fie după ce mai creștem și trecem la etapa II.

Până atunci sunt curios să aflu de la cei care aveți deja experiență „în domeniu”, ce marcă/model de scaun ați folosit/folosiți, dacă ați fost/sunteți mulțumit de el.

Drive safely ! Și nu uita că cineva drag te așteaptă acasă !

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s